Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


بسم الله الرحمن الرحيم

A hála Allahot illeti, a magasztost és a hatalmast, a mindenhatót és mindenttudót és dicséret és áldás legyen prófétáján Mohameden, valamint háza népén a tisztákon és kiválóakon és igaz társaikon a végső napig.

A tárgy: "És minden, amit tettek, benne van az írásokban." (54:52) Tegyen az ember akár jót, akár rosszat, az feljegyeztetik és a végítélet napján bizonyság lesz a szabad akarattal rendelkező teremtmények mellett vagy ellen. Nincs olyan tett, amelyről a hatalmas Allahnak ne lenne tudomása, még egy falevél sem hullik le anélkül, hogy ő ne tudna róla. Az ember önteltségében néha azt hiheti, hogy Allah (SWT) csak olyan dolgokkal foglalkozik, melyek neki is fontosak. "Miért érdekelné Allahot, az, hogy én megszegem törvényeit, őt ilyen jelentéktelen dolgok nem foglalkoztatják." Így vélekednek egyesek, nem ismervén fel, hogy arra, hogy helyesen cselekedjenek nem a magasztos Allahnak van szüksége, hanem nekik maguknak. Mikor jótettet cselekszenek a maguk túlvilági osztályrészét építik, és amikor gonoszul viselkednek a maguk öröklét béli jövőjét rombolják.

***

Vajon mit mond majd a túlvilágon az a politikai vezető, aki evilági életében nem a kinyilatkoztatott igazság szerint vezette a reá bízott országot. Mit hozhat fel mentségére a hatalmas Allah parancsaival szemben? A körülményeket, a gonosz nyomását? Hiszen a körülmények jó részét az emberek okozzák, és minél nagyobb hatalmú valaki annál inkább módjában áll a körülmények befolyásolása. A rossz körülményeket pedig igyekezni kell megváltoztatni. Ahol pedig maga az embere a gonosz az nem hivatkozhat reá nehezedő gonosz nyomásra. Az ellen hadakoznunk kell, mind belsőnkben, mind a külvilágon!

Hívő testvéreim! Forduljunk a magasztos Allahhoz, hogy ne tegyen minket a gonoszokkal és ellene lázadókkal egy sorba, és tegyünk erőfeszítéseket az igaz úton való haladásban, bizony ő az aki képes megsegítésünkre, és ő az aki képes ügyünk győzelemre vitelére!Most pedig végezzük el az imát, mely kizárólagos istenszolgálat a hatalmas Allah részére!