Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


بسم الله الرحمن الرحيم


A hála Allahot illeti, a magasztost és a hatalmast, a mindenhatót, mindentudót és bölcset. Dicséret és áldás legyen prófétáján Mohameden, valamint háza népén a tisztákon és kiválóakon és igaz társaikon a végső napig.

A tárgy: Így szólt a magasztos Allah: "És Salamon lépett Dávid örökébe." (27:16) "... aki majd az én örökösöm lesz, és Jákob nemzetségének örökébe lép! És tedd őt olyanná Uram, hogy tetszést leljen [előtted] (19:6)

Az utóbbi vers Zakariás (Zakariyya) prófétáról nyilatkoztatott ki, mikor az Úr tudatta vele fia Yahya (keresztelő János) születését. Mire is vonatkozik ezen két ája? Miután Mohamed (S) elhunyt, az őt követő politikai vezető kisemmizte háza népét örökségéből, mondván a próféták (A) nem hagynak maguk után örökséget, mivel az ő örökségük a vallási tudás. Ezek az emberek - hivatkozzanak bármilyen egyéb bizonyítékra - nem hagyhatják figyelmen Allah (SWT) szavát. Minden Prófétának volt örököse, vagyonában hatalmában és a legtöbbnek a prófétaságban is. Ám Mohamed (S) után nincs próféta! Háza népének imámjai (A) nem próféták, hanem a végső kinyilatkoztatás hordozói és hiteles megjelenítői.

***

Hívő testvéreim! Nincs új a Nap alatt! Akik közvetlenül Mohamed (S) halála után kisemmizték a Ház Népét (A), azoknak szellemi utódai ma is léteznek és ugyan olyan módon munkálkodnak, amint tették ezt régen is. Itt élnek és mozognak körülöttünk, olykor barátságosan mosolyognak ránk és igyekeznek elhitetni velünk, hogy ők is az igaz emberekhez tartoznak. Ám szájukban a kígyó fullánkja és náluk a tőr,mely vérünkre szomjazik! Kérjük a hatalmas Allahot, hogy védjen és óvjon meg ezektől, de még inkább attól, hogy közéjük kerüljünk! Bizony ő az aki mindenre képes! Most pedig végezzük el az imát, mely kizárólagos istenszolgálat a hatalmas Allah részére!