Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Internetes Khutba

2009.12.26

Örömmel értesítünk minden testvérünket, és érdeklődőt, hogy 2009. december 26–tól in sha Allah péntekenként lesz a mi köreinkben is egy csipetnyi hotba, vagy legalábbis egy annak látszani akaró dolog, csak éppen virtuálisan, internetes körlevél formájában, de a lényeg és egyben a legfőbb az, hogy egyfajta síita tudásanyag és lelki töltet is In sha Allah eljut hozzánk ezentúl péntekenként. Az ötletet az internetre feltöltött hotbák szövegei adták, és akkor vetődött fel a kérdés, hogy miért is ne lehetne minálunk is "internetes hotba"?
In sha Allah NEM leszünk ezentúl az eddigiekhez hasonló módon teljes mértékben ráutalva a helyi szunnita mecsetek pénteki alkalmaira, kicsit hétköznapibb nyelven szólva nem a helyi szunnita mecsetben adják majd meg számunkra az irányelveket, ha síitaként péntekenként hitbéli kötelességeinknek akarunk eleget tenni (amúgy sem lenne kötelező mecsetbe járnunk síitaként) de így In sha Allah még az is eljut hozzánk, amiért mecsetbe mennénk, és ami a legfontosabb, egységes, és In sha Allah működőképes! Az, hogy érvényes hotba-e, az napjainkra már kb. olyan fajsúlyú kérdésnek számít, mint űrhajón imádkozni stb. de a lényeg az, hogy In sha Allah a hivatott funkcióját betölti, és Allah (SWT) látja, mi rejlik a szíveinkben.
A technológia és az internet is Allah (SWT) ajándéka, éljünk ezzel az ajándékkal, ha már adott! És bizony akkor már niért ne használhatnánk ilyen közérdekű nagy formátumú célokra?