Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. szeptember 3.

2010.09.03
بسم الله الرحمن الرحيم


A hála Allahot illeti, a magasztost és a hatalmast, a mindenhatót, mindenttudót és bölcset. Dicséret és áldás legyen prófétáján Mohameden, valamint háza népén, a tisztákon és a kiválóakon és igaz társaikon a végső napig.

A tárgy: "Bizony a hatalmas Allah szava az igazság, bárki másé csak annyiban lehet helyes, amennyiben ő megengedi és jóváhagyja számára. Így szólt Allah (SWT): És Mózes népe az ő távollétében elővette – az ékszerekből [megformázott] – testalakú borjút, amelynek bőgő hangja volt. Vajon nem látták, hogy nem beszélt hozzájuk, és nem vezérelte őket semmiféle [igaz] útra? Elővették azt [imádságuk tárgyául] és vétkeztek.” (7:148) Vannak akik a hatalmas Allah helyett más „isteneket” választanak, akik nem látnak, nem hallanak és nem vezetnek az igaz útra. Ezzel nem csak túlvilági osztályrészüket játsszák el, hanem itt az evilágban is óriási logikátlanságot követnek el. Olyanokat tesznek meg uruknak, akik maguk is teremtmények és semmi -féle hatalommal nem rendelkeznek, maguk is esetlegesek és változékonyok.

***

Hívő testvéreim! Mindannyian kövessük azt az utat, melyet urunk (SWT) kijelölt számunkra és ne kövessük a tágútokat, azokat akik hatalmat szereztek maguknak a világban. Ők a tűzhöz hívják az embereket. Kérjük a magasztos Allahot, hogy adjon nekünk erőt a lelkünkben lakozó és a külvilág rossza elleni küzdelemben! Bizony ő az, aki mindenre képes, Ő a megbocsátó és a bölcs. Most pedig végezzük el az imát, mely kizárólagos istenszolgálat a hatalmas Allah részére!