Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. szeptember 10.

2010.09.10
بسم الله الرحمن الرحيم


A hála Allahot illeti, a magasztost és a hatalmast, a mindenhatót, mindenttudót és bölcset. Dicséret és áldás legyen prófétáján Mohameden, valamint háza népén, a tisztákon és a kiválóakon és igaz társaikon a végső napig.

A tárgy: A hatalmas Allah szava: „Ismeri szemetek alakoskodását és azt, amit a keblek elrejtenek.” (40:19) A magasztos Allah előtt nincs képmutatás és alakoskodás! Ő tökéletesen is meri teremtményeit, azt is tudja róluk, amit még saját magukról sem tudnak. Az emberi esendőséget Allah (SWT) megbocsáthatja, azonban az elvi képmutatás súlyosabban esik latba, mint a hitetlenség. A képmutatók a Pokol legmélyebb bugyraiba kerülnek, hiszen veszélyesebbek a hívőkre, mint azok, akik nyíltan tagadják Allah (SWT) vallását. Ők belülről bomlasztanak, miközben felénk a testvériség külsőségeit mutatják.

***

Hívő testvéreim! Talán most ezen pillanatban, mikor mi biztonságban éljük életünk, máshol viszont muszlimokat gyilkolnak, méghozzá nem egyszer olyan emberek, akik maguk is muszlimnak vallják magukat. Sajnálatos és szomorú dolgok ezek, de mégis folynak és nem csak egy országban. Többek között Irakban, Pakisztánban és Afganisztánban történnek ilyen fajta gyalázatos gyilkosságok, csak azért, mert vannak emberek akik nem érik be részigazságokkal és a teljes és igaz isteni fény után törekednek és az általa bevilágított utat járják, mely az üdvösséghez vezet. Semmi sem fáj jobban a gonosznak mint az igazság! Keressünk menedéket tőle a hatalmas Allahnál és forduljunk hozzá istenszolgálatainkkal, bizony csak Ő képes a helyes úton vezetni szolgáit! Most pedig végezzük el az imát, mely kizárólagos istenszolgálat a hatalmas Allah részére!