Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. október 22.

2010.10.22
بسم الله الرحمن الرحيم


A hála Allahot illeti, a magasztost és a hatalmast, a mindenhatót, mindent tudót és bölcset. Dicséret és áldás legyen prófétáján Mohameden, valamint háza népén, a tisztákon és a kiválóakon és igaz társaikon a végső napig.
A tárgy: Bizony Allah (SWT) az Úr és mi szolgák vagyunk, és bizony Ő a gazdag és mi szegények vagyunk. Így szólt kinyilatkoztatásában: „Ti emberek! TI, mint szegények [egyedül] Allahra vagytok utalva. Allah azonban az, aki nem szorul senkire, és aki magasztalásra méltó.” (35:15) Allah (SWT), rajta kívül nincs más isten, Ő az élő, a magában létező, az első és a végső. Létének nincs kezdete és vége, hiszen a kezdet és a vég az időhöz kötött létezés nélkülözhetetlen feltételei. Az Úr azonban felette áll az időnek is, sőt ő a teremtője annak is, mint minden más létezőnek saját magán kívül. Ezért értelmetlen a nem hívők azon kérdése, hogy a magasztos Allah mikor keletkezett?. Kérdésük értelmetlen mi több istenkáromlás!

***

Az ember feladata Allah (SWT) imádata és szolgálata. „A dzsinneket és az embereket azért teremtettem ,hogy engem szolgáljanak.” (51:56) Ennek a fényében kell élnünk életünk minden pillanatában! Adjunk hálát a hatalmas Allahnak kegyeiért, melyekben részesített bennünket, és törekedjük kegyei után megtisztított szívvel, Ő az aki mindent tud és mindenre képes! Most pedig hívő testvéreim végezzük el az imát istenszolgálat képen a magasztos Allahnak!