Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. május 28.

2010.05.28

بسم الله الرحمن الرحيم

A hála Allahot illeti, a magasztost és a hatalmast, a mindenhatót és mindenttudót és dicséret és áldás legyen prófétáján Mohameden, valamint háza népén a tisztákon és kiválóakon és igaz társaikon a végső napig.


A tárgy: "Vajon nem tudják, hogy Allah tudja azt? amit eltitkolnak, s azt, amit kinyilvánítanak?" (2:77) A magasztos Allah előtt nincs alakoskodás és képmutatás, ő az aki ismerője a szívek legtitkosabb gondolatainak is. Sokkalta jobban ismer minket mint ahogy mi ismerjük saját magunkat. Minket embereket be lehet csapni, el lehet hitetni velünk az istentelen emberről is hogy hívő, sőt, a képmutató ember még saját magáról is elhitetheti, hogy ő istenfélő. Mindenki megtéveszthető, kivéve a hatalmas Allah. Ő az aki ismer mindent és mindenkit a szó abszolút értelmében.


***


Kedves testvéreim! Tegyünk erőfeszítéseket, hogy hitünk és cselekedeteink őszinték legyenek a magasztos Allah iránt, és ebben kérjük az ő segítségét. És ne feledjük, hogy a képmutatók fognak a Pokol legmélyére kerülni! Kérjük a hatalmas Allahot, hogy vezessen az egyenes úton az üdvösség felé! Bizony ő az aki mindenre képes! Most pedig végezzük el az imát, mely kizárólagos istenszolgálat a hatalmas Allah részére