Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. május 21.

2010.05.21

بسم الله الرحمن الرحيم

A hála Allahot illeti, a magasztost és a hatalmast, a mindenhatót és mindenttudót és dicséret és áldás legyen prófétáján Mohameden, valamint háza népén a tisztákon és kiválóakon és igaz társaikon a végső napig.

A tárgy: "Nincs közösség, amely megelőzné határidejét és nem is késleltetheti." (15:5) A hatalmas Allah az, aki dönt és az ember nem kerülheti el sorsát, mint ahogy a közösségek sem. A népeknek és birodalmaknak eljön az idejük, majd utána el is múlik. A történelem nem ért véget, bárhogy is szeretnék ezt némelyek. Azért mert olyan helyzet alakult ki, amely számukra igen kedvező, vágyaikat úgy vetítik ki mintha az örök és maradandó lenne, és ebben burkoltan benne van a végítélet tagadása is. Csakhogy egy valaki van akin nem fog az enyészet, a hatalmas Allah, mindennek és mindenkinek megteremtője és megformálója. Minden lélek megízleli a halált, a test és a élek elválását. A birodalmai holnap már a legendák világába tartoznak. Kik tegnap hatalmasak voltak ma már semmik és a ma urainak is ez lesz a sorsa.


***


Aki kezébe hatalom adatik az azzal tartozik urának, hogy igaz módon éljen vele. Mert aki egy közösséget rosszul, sőt bűnös módon vezet az felelős a közösség tagjainak bűneiért is. Ha valahol a vezetés rossz, ott az egész rendszer rossz.

Aki napjainkban újságot olvas vagy televíziót néz az lépten nyomon beleütközik a globalizáció kifejezésbe. Ez, ha a fogalom tényleges tartalmát nézzük természetes folyamat, aminek végállomása , hogy az egész földkerekséget egy politikai hatalom és vallási rendszer. Erre vallási bizonyítékok is vannak, miszerint az utolsó közösség akik a földön vezetni fognak a Próféta (S) háza népe, és uralmuk kiterjed majdan az egész földre. Ezzel szemben amit a mai közbeszédben globalizációnak neveznek az egészen más. Itt egyfajta mangánhatalom tesz szert olyan mérvű felemelkedésre, mely súlyosan sérti az emberiség közérdekét, egyeseket méltatlanul felemel, míg másokat nyomorba taszít, de mellette önmagát is pusztítja, mely hosszú távon szerencsét jelent a föld népének.

Testvéreim! Fohászkodjunk a magasztos Allahhoz a jó vezetésért és magunk valamint és testvéreink üdvösségéért, bizony ő az aki minden fölött hatalmas!Most pedig végezzük el az imát, mely kizárólagos istenszolgálat a hatalmas Allah részére!