Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. június 11.

2010.06.11
بسم الله الرحمن الرحيم


A hála Allahot illeti, a magasztost és a hatalmast, a mindenhatót és mindentudót és dicséret és áldás legyen prófétáján Mohameden, valamint háza népén a tisztákon és kiválóakon és igaz társaikon a végső napig.

A tárgy: "És ne mondjátok azt azokról, akik Allah útján lelték halálukat, hogy halottak, ellenkezőleg, élők ők, csak ti nem érzékelitek." (2:154) Testük a hősi erőfeszítés közben elvált lelküktől és eljut a magasztos Allahhoz, hogy érdemeik szerint megjutalmaztassanak. Ha halálukat az ellenség erőszaka által lelték, akkor elszámolás nélkül jutnak el az üdvösséghez. És amikor mindezek felett a harcban elesett még Allah (SWT) különleges választottja , akkor érdemei és jutalma még nagyobb!

***

Minden nap Asúra, és minden föld Kerbela! Azon a helyen és napon szétvált egymástól az igaz és a gonosz és mindenki színvallás elő állíttatott. A jobb oldalra állunk, vagy a balra? Igazzá válunk vagy gonosszá? Mindez a szabad akaratunkon múlik, az igazság nyilvánvaló.

1920 június 4-én is Kerbela volt. Kerbela a magyar nép számára! Úgy szakították szét a magyarság hazáját, amint szétszakították a vértanú hősök testét! Mindez jel nemzetünk számára, és hívás, hívás a teljes igazsághoz, hogy ne érjük be részigazságokkal! Az ember nem lehet a túlvilágon félig a Paradicsomban és félig a Pokolban. Fogadjuk el és értsük meg a hatalmas Allah meghívását és törekedjünk kegyei után, ő az aki képes minket üdvözíteni! Most pedig végezzük el az imát, mely kizárólagos istenszolgálat a hatalmas Allah részére, és törekedjünk kegyei után!