Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. augusztus 6.

2010.08.06
بسم الله الرحمن الرحيم


A hála Allahot illeti, a magasztost és a hatalmast, a mindenhatót, mindentudót és bölcset. Dicséret és áldás legyen prófétáján Mohameden, valamint háza népén a tisztákon és kiválóakon és igaz társaikon a végső napig.

A tárgy: „De ne! Te csodálkozol [az ő hitetlenségükön], ők pedig gúnyolódnak [a csodálkozásodon],...” (37:12) Bizony a hitetlenségen csak csodálkozni és megbotránkozni lehet, hiszen az ember normális és természetes állapota a hit, a hívő lét. Az ember nyilvánvaló életösztönéből fakad, hogy nem lép bele a szakadékba és nem megy neki teszem azt a falnak. Ám a tudat, vagyis az emberi szabad akarat képessé teszi gazdáját, hogy azt a természet, a naturális ösztön felrúgására használja. Az ember akaratával felülírhatja az egészséges ösztönt és beleléphet a szakadékba, hogy az Allahtól kegyként kapott életet eldobja magától. A szabad akarat csak akkor jó, ha azt jóra használjuk fel. Ehhez a használati utasítás a magasztos Allah által kinyilatkoztatott magasabbrendű igazság, a Szent Korán és prófétája (S) útmutatása. A hit ellenfeleinek nem is lehet igazi érvük mindezek ellen, hiszen aki Istent és bölcsességét tagadja az tkp. magát a létet tagadja. Bizonyíték helyett csak egy igazi fegyver marad a kezében, a gúny.

***

Hívő testvéreim! A hatalmas Allah az igaz hit útjára vezetett, kilátásba helyezvén számunkra a Paradicsom üdvét a túlvilágon. Nincs ennél nagyobb kegy az ember számára! Szolgáljuk hát Allahot (SWT) és forduljunk hozzá bűnbocsánatért. Ő kész a kiengesztelődésre! Most pedig végezzük el az imát, mely kizárólagos istenszolgálat a hatalmas Allah részére!