Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. április 2.

2010.04.02

بسم الله الرحمن الرحيم

 

A hála Allahot illeti, a magasztost és a hatalmast, és dicséret és áldás legyen prófétáján Mohameden, valamint háza népén a tisztákon és kiválóakon és igaz társaikon a végső óráig.

A tárgy: "Aki nem az Iszlám, hanem más vallás után vágyakozik, attól az nem fog elfogadtatni, és a túlvilágon a kárvallottak közé fog tartozni."(3:85) "A zsidók és a keresztények nem lesznek elégedettek veled, amíg nem az ő vallásukat követed. Mondd: Allah útmutatása az útmutatás." (2:120) "Bizony hitetlenné lettek azok, akik azt mondják, hogy Allah a Messiás Mária fia." (5:17) " Bizony hitetlenné lettek azok, akik azt mondják, hogy Allah három közül a harmadik." (5:73)

Lépten-nyomon feltűnnek a muszlim közösségben olyanok, akik a muszlimokon kívül más vallások követőit is kivesznek a hitetlenség, a kufr kategóriájából. És itt elsősorban a kereszénységre kell gondolnunk, akik eszmeileg legközelebb állnak az Iszlámhoz. Helyesen állapítják meg, hogy ők is a hatalmas Allahot szolgálják, az azonban már tévedés, miszerint ők is az egyistenhit alapján állnak. Akik nem átallják kijelenteni, hogy Allahnak (SWT) fia van, és természetesen ő is isten, aki öröktől fogva létezik, nem teremtmény, sőt részt vett a világ teremtésében is, az semmi esetre sem áll az egyistenhit alapján, és nem vallja a magasztos Allah által kinyilatkoztatott magasabb rendű igazságot. Azt hiszem a fenti koránversek magukért beszélnek.


***


Kedves Testvéreim! Az Iszlám ellenfeleinek lefele áldozik a csillaga! Ezt örvendetesen állapíthatjuk meg mindannyian. A keresztesek vereséget szenvedtek és vissza kellett vonulniuk. A gyarmatosítás sem tartott sokáig, bár a gyarmati uralom megszűnt, maga a tevékenység tovább folyik helyi születésű kollaboránsok által. A közelmúltban ismét katonai támadás érte az Iszlám házát, ám ezek veresége már küszöbön van. Ezek ellenére nincs okunk hogy elbízzuk magunkat. Ha a gonosz vereséget szenved valahol, akkor próbálkozik máshol. Ha a nyílt vallásellenesség elbukik, akkor a gonosz képes akár az istenfélelem mezét is felölteni. Ha kihajítják az ajtón visszamászik az ablakon. Nem adja fel, míg a Rejtőzködő Imám (A) vezetésével végső vereséget nem szenved. Addig is legyünk türelmesek és állhatatosak, és álljunk ellen a kísértésnek! Bizony a hatalmas Allah képes ügyünk győzelemre vitelére! Most pedig végezzük el az imát, mely kizárólagos istenszolgálat a hatalmas Allah részére!