Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mahmúd Ahmedinezsád ramadáni üzenete

2010.08.18

Mahmúd Ahmadinezsád, az Iráni Iszlám Köztársaság elnöke a muszlim népek egységére szólította fel a világ muszlimjait. Az elnök véleménye szerint a muszlim identitás megszilárdulásának köszönhetően a muszlim hívők most egy történelmi lehetőséget kaptak arra, hogy az egész világon megszabaduljanak az őket ért egyenlőtlenségből és a muszlimok elnyomásából.
Ahmedinedzsád elnök több muszlim ország vezetőjével személyes megbeszélést tartott. Algéria miniszterelnökével, Abdelaziz Buteflikkel folytatott telefonbeszélgetése során megjegyezte, hogy az iszlám szent hónapja a Ramadán során közelebb kell kerülniük egymáshoz a muszlim népeknek.
Szintén telefonbeszélgewtést folytatott Hamed bin-Kalif al-Tani katari emírrel, és az Irán és Katar közötti kapcsolatok szélesítésében állapodtak meg. A két vezető kölcsönösen üdvözölte egymást Ramadán alkalmából. Abdallah, szaud arábiai uralkodóval szintén egy beszélgetés során egyeztetett Ahmedinezsád.

http://www.shianet.ru/news/vystuplenija_prezidenta_iri_makhmuda_akhmadinidzha/makhmud_akhmadinezhad_prizval_k_edinstvu_musulmanskie_narody/